Wie zijn wij

Ghana Active is een organisatie die zich speciaal richt op kleine groepen mensen die, tijdens een rondreis, kennis willen maken met de cultuur en de bezienswaardigheden van Ghana.

Een rondreis vindt alleen plaats met een groep mensen die al op een of andere manier een binding met elkaar hebben.
Dit “anders reizen” is voor iedere doelgroep zoals gezinnen, kleine groepen, echtparen, scholen en senioren maar ook voor teambuilding binnen een bedrijf of club.

De rondreizen vinden plaats met minimaal 1 en maximaal 12 personen. Minimum leeftijd 4 jaar en tot 18 jaar onder begeleiding.

In Afrika zijn wij gespecialiseerd in rondreizen door Ghana met aansluitend een strandvakantie.

Als Tamale is opgenomen in de rondreis, kunt u ook 1 of meerdere nachten doorbrengen in een hutje in een compound zonder elektriciteit of stromend water te midden van de hechte leefgemeenschap. De ervaring van puur Afrika.

De medewerkers

Naam: Yvonne
Favoriete land(en):
Ghana, Thailand, Frankrijk, Zuid-Afrika, de meeste landen van Afrika.
Reiservaring: Saoedi- Arabië, Zuid-Afrika, Zaïre, Kongo, Ghana, Egypte, Kenia, Liberia, Ivoorkust, Tanzania, Mozambique, Angola, Ivoorkust, Kuwait, Oman, Emiraten, Zuid-Jemen, Turkije, Griekenland, Kos, Rhodos, Engeland, Italië, Spanje, Tsjechië, Oostenrijk, Thailand, Kanariese Eilanden, Zwitserland, België, Duitsland, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Majorca, Libië,
Waar nog graag naar toe?: Bijna ieder land, waar ik nog niet ben geweest, maar bovenaan mijn lijstje staan nu India, China met de Oriënt Expres en Japan.
Meeste indruk gemaakt tijdens het reizen: In de begin jaren 70, op zeer jonge leeftijd, naar Afrikaanse landen, terwijl er toen nog niemand naar toe ging. Je wist ook nog niet hoe de landen eruit zagen,hoe de mensen waren etc.,dat was niet op tv, of waar dan ook, heel apart.Houdt van: Het leven, in al zijn facetten. Goed glas wijn, gezellige etentjes met familie of/en vrienden en reizen.
Houdt niet van: Gezeur.
Reistip: Probeer in een ver, exotisch of in ieder geval ander cultureel land, niet de toeristische route te volgen, maar probeer binnen te dringen in het land, de cultuur, en zeker bij de mensen.
Foto, waar genomen?: Alle foto’s zijn in Ghana genomen.
Levensmotto: Begin de dag met een lach.
Wie en wat: Ik ben Yvonne, medeoprichtster van de Stichting Kidz Active, dagelijks actief mee bezig.
Na jaren hard werken in mijn eigen bedrijf, heb ik Ghana in mijn hart gesloten. Als het mogelijk is gaan we eens per jaar naar Ghana om de locaties van onze rondreizen en de projecten van Kidz Active te te bezoeken.

Yvonne van Aalten

Naam: John.
Favoriete land(en):
Ghana, Frankrijk, Spanje en de meeste landen van Afrika.
Reiservaring: Bijna alle landen van de wereld.
Waar nog graag naar toe?: Met de caravan door Europa.
Meeste indruk gemaakt tijdens het reizen: Vanaf half jaren 60 tot half jaren 70 als officier aan boord van diverse schepen bij de Nederlandse koopvaardij.
Houdt van: Gezin, wijn, lekker eten, muziek uit de jaren 60 en 70.
Houdt niet van: Regen, oesters, lelies.
Reistip: Maak geen haast, relax en pas je aan het land aan.
Foto, waar genomen?: Foto’s zijn in Ghana genomen.
Levensmotto: Tomorrow is another day.
Wie en wat: Ik ben John en gepensioneerd technisch project manager. Ik volg mijn vrouw met haar drukke werk als medeoprichtster van de Stichting Kidz Active.
Evenals mijn vrouw heb ik Ghana in mijn hart gesloten en ga, als het mogelijk is, ieder jaar naar Ghana toe, naar de projecten van Kidz Active, maar ook naar de vele vrienden die we daar inmiddels hebben gemaakt.

John van Aalten

Naam: Sylvester
Functie: Gids
Sylvester is directeur van de Kidz Active school.

Naast zijn dagelijkse werkzaamheden begeleidt hij, als gecertificeerd gids, rondreizen van Ghana Active.
Sylvester is getrouwd, heeft 2 dochters en woont met mijn familie in een compound in Malshegu waar zich ook de Kidz Active school bevindt.

Naam: Joa
Funtie: Gids
Joa is geboren en getogen in Nederland maar na vele jaren werken in Ghana woont zij nu samen met haar man de meeste tijd in Ghana.
Sinds 2016 is zij gecertificeerd ANVR-tourmanager.

Naam: Jennifer
Functie: Gids

Jennifer is Nederlandse en woont sinds 2019 in Ghana.
Zij o.a. oprichtster van het Language Café in Accra en is actief voor twee NGO’s in (ICT)onderwijs/toerisme/duurzaamheid werken als fondsenwerver, marketeer en programmamaker.

Naam: Hassan
Functie: GidsHassan werkt voor de Kidz Active foundation en Ghana Active sinds 2005.

Hij begeleidt de rondreizen van Ghana Active als gids.
Hij is getrouwd en heeft 2 dochters en woont in Tamale.