Een gezinsreis door Ghana is een belevenis om nooit te vergeten.

Wij kunnen een rondreis door Ghana aanbieden voor het gehele gezin.
Er zijn in Ghana diverse  highlights die voor jong en oud interessant zijn om te bezoeken.
Ghana biedt ook fijne accommodaties aan het strand om enige dagen tijdens een rondreis met het hele gezin te verblijven.
De kindvriendelijke Ghanees staat bekend om zijn gastvrijheid.

Al onze reizen zijn gebaseerd op 2 mensen per kamer. Als u een rondreis met kinderen maakt en gebruik wilt maken van een familiehuis of familiekamer, zal de prijs zoals genoemd bij onze voorbeeldreizen, meestal voordeliger uitvallen.

Het vervoer.
Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen passen wij de reistijden en de te rijden afstanden aan.
Ook zorgen wij voor eventuele kinderzitjes in de auto en voldoende rustpunten onderweg.
De auto`s die wij aanbieden hebben altijd een vaste chauffeur, zijn voorzien van airconditioning, koelbox en voldoende ruimte voor bagage.
Tot en met 3 passagiers zijn de auto`s altijd 4-wheel drive. Op al onze rondreizen gaat er naast de chauffeur ook een gids mee.
Bij meer dan 3 passagiers maken wij gebruik van een busje of meerdere 4-wheel drives.

4x4
15Fortuner_651
IMG-20180311-WA0012

De accommodaties.
Wij maken gebruik van middenklasse accommodaties die, qua hygiëne en comfort, zijn ingericht om Europese gasten te ontvangen. Het verzorgen van een kinderbedje is geen probleem. Bij de meeste accommodaties die wij inplannen is er mogelijkheid tot zwemmen in zee/meer of zwembad.

tineke_clip_image036
IMG00053-20120329-0634
tn_480_45ff8ec2342d838be2615e8d75a199b7_JPG
IMG_5744_s
Adi Lake Resort in Akosombo
mol huis

De kamers in de Lodges of de bungalows hebben allemaal een eigen douche/ toilet en zijn voorzien van comfortable 1 of 2 persoons bedden.
In  alle Lodges waar onze gasten logeren zijn Europese maaltijden verkrijgbaar.

De cultuur.
Tijdens een rondreis laten wij u zoveel mogelijk van de Ghanese cultuur proeven. Letterlijk en figuurlijk.In noord Ghana bezoeken wij o.a. het  eco dorpje Mognori nabij Mole National park en maken we een rondwandeling door Malshegu, een dorpje vlakbij Tamale. Hier bekijken wij traditionele ambachten zoals het maken van she-butter, het mandenmaken en weven (afhankelijk van het jaargetijde). Ook bezoeken aan een stamhoofd (chief) en een compound ( groepje hutten van één familie) staan op het programma. Er zijn ook één of meerdere overnachtingen in een compound mogelijk.
Tijdens het bezoek aan een compound kunnen onze gasten het echte Ghanese eten zoals fufu, en tizet bereiden en nuttigen.
Onze gidsen maken altijd ruimte om onderweg, indien mogelijk, een kerkdienst, bruiloft of begrafenis bij te wonen.

Mognori_opt
pageleeg_clip_image050
P1030811
P1030826

De natuur en klimaat.

Buiten de nationale parken zoals Mole en Kakum, biedt Ghana een verscheidenheid aan natuur. Deze biedt een grote diversiteit aan landschappen, van een weelderig regenwoud tot wetlands en savanne, daartussen plantages. Wie van dieren houdt kan zich verheugen op schildpadden, apen, krokodillen, olifanten, gazellen, vlinders en vele vogels. Aan de kust in het zuiden vind je mooie, bijna tropisch aandoende stranden en de regenwouden terwijl in het binnenland vooral de steppeachtige vlaktes kenmerkend zijn.

Het Ghanese klimaat is tropisch. Het bloedhete noorden wordt verwarmd door de kurkdroge wind uit de Sahara, terwijl het zuiden een stuk vochtiger, maar bijna net zo warm is. In het zuiden valt de meeste regen en heeft een regenseizoen van mei tot oktober, in het noorden van juni tot september.

Kijk …hier… voor de highlights van Ghana.