Stichting Kidz Active.

Ghana Active is medeoprichter van  de Kidz Active Foundation, Daarom hebben wij een sterkte band met Ghana.
Stichting Kidz Active is opgericht in 2004, nadat 2 van de oprichters zelf vrijwilligerswerk in Ghana hadden gedaan en wilden helpen om een school te bouwen in Malshegu, waar er voor de kinderen geen school was en ook de ouders nooit naar school zijn geweest.

In 2004 is KA in Ghana begonnen met twee Ghanese mensen. Habiba en Hassan en daar is in 2006 Sylvester bijgekomen, in 2004 is in Nederland KA begonnen met 6 meiden, maar dat was al heel snel een Team van 10 man.
Allemaal op vrijwillige basis, waarbij de één wat meer doet dan de ander, maar allemaal met passie voor Ghana, en hun vriendelijke mensen en prachtige kinderen.

De Kidz Active School is in 2008 geopend en gaan er op dit moment 550 kinderen naar deze school.
Ieder jaar probeert Kidz Active wat nodig is te bouwen of te organiseren. Medio 2015 waren alle benodigde lokalen voltooid.

Kidz Active school

Daarnaast is er een toiletgebouw voor de kinderen en leraren met echte spoelbakken en een septictank en een toiletruimte voor de kleintjes. Een kantoor voor de hoofdmeester en voor de schooldirecteur. Een opslag, een bibliotheek, twee speeltuinen en in het midden van het speelplein ook het sportveld. Ook het water en elektriciteit zijn aangelegd.
Inmiddels zijn er ook een computerlokaal, een EHBO post en een keuken gebouwd en genieten de kinderen dagelijks van een warme maaltijd.
Ook zorgt Kidz Active ervoor dat de salarissen van de leerkrachten en alle andere medewerkers ( 3 kokkinnen, schooldirecteur, watchman, schoonmaakster) het onderhoud van de gebouwen, de uniformen, het leermateriaal en de schoolboeken worden betaald.
Kidz Active krijgt geen vergoedingen van de staat, niet in Ghana en niet in Nederland, en is afhankelijk van giften.

Vrijwilligerswerk onderhoud
Sport en spel
EHBO post Kidz Active school
Micro Credits Ghana

Kidz Active geeft ook sinds 2005 micro-kredieten aan inmiddels 70 vrouwen, waardoor er met hun bedrijf(jes) betere resultaten behaald kunnen worden.
Vanaf 2004, gelijk na de oprichting, heeft KA het lot aangetrokken van een groep invalide vrouwen. Al heel gauw waren dit twee groepen vrouwen, waar KA een werkonderkomen voor heeft gebouwd en geholpen met inrichten met o.a. meubels, naaimachines en nog steeds financieel ondersteund.
In de wijk Kpalsi, nabij de Kidz Active Lodge heeft Kidz Active een bibliotheek gebouwd. Hier komen dagelijks tientallen kinderen om te lezen of bijles te krijgen van vrijwilligers.
En ieder jaar gaat er wel iemand van het Kidz Active Team naar Ghana, inmiddels is ook bijna iedereen van het Team in Ghana in Nederland geweest.
Op alle projecten van Kidz Active in Ghana wordt ook gewerkt door vrijwilligers van VRIJWILLIG WERELDWIJD, die ook heel veel acties opzetten en uitvoeren, waar KA zeer dankbaar voor is. Mede dankzij die inzet en inbreng kan Kidz Active vaak aan alle financiële verplichtingen voldoen.

Kpals Bibiolotheek
Creche Kidz Active school
Leerlingen Kidz Active school
Lesgeven op de Kidz Actiev school

Indien u als vrijwilliger op een van de projecten zoals de KIDZ ACTIVE SCHOOL wilt gaan werken, schrijf u dan in via www.vrijwilligwereldwijd.nl
Er is hulp nodig voor:
-Schilderen gebouwen aan de buitenkant en aan de binnenkant.
-Schilderen van meubilair zoals schoolbankjes.
-Onderhoud van gebouwen, installaties, hekwerken en meubilair.
-Lesgeven aan de kinderen in alle groepen.
-Er is ook altijd een extra paar handen nodig in de crèche.
-Computerles geven aan de kinderen op de KA school(mits er geen vakantie is, anders is er nog steeds een mogelijkheid dit te doen)
-Bijlessen geven op de KA school is er ook in de vakantie periode altijd wel te doen, aangezien er wel zo`n 100 kinderen naar onze school komen in de vakantieperiode, hopend dat er iets leuks voor ze te doen is.
-Sport en spel, eventueel een sport en spel dag organiseren.
-Zang en dans, eventueel een zang en dansdag organiseren.
-Handwerk en creatief bezig zijn en gewone leuke spelletjes spelen met de kidz.

Neem eens een kijkje op de website van www.kidzactive.nl

Alle ballen voor de leerlingen