Akwaaba,
Welkom op deze 12 daagse rondreis door Ghana.

Geniet alvast van de voorpret, door mee te lezen over een unieke rondtour in Ghana, een 12 daagse rondreis.
Deze rondreis kunnen wij voor u samenstellen voor:
€ 1.040,- per persoon bij deelname van 6 personen.
€ 1.210,- per persoon bij deelname van 5 personen.
€ 1.310,- per persoon bij deelname van 4 personen.
€ 1.640,- per persoon bij deelname van 3 personen.
€ 2.045,- per persoon bij deelname van 2 personen.
Meer of minder personen en allerlei aanpassingen en uitbreidingen zijn natuurlijk mogelijk.

 

Dag 1: Aankomst op vliegveld Kotoka te Accra.
Zodra u de douane door bent, wisselt u uw euro`s in voor cedis.
Onze ophaalservice brengt u naar een Lodge nabij het vliegveld.
In deze Lodge is het prettig vertoeven na de lange vliegreis.

Dag 2 : Van Accra richting Cape Coast.
U wordt opgepikt door onze gids en rijdt u richting Cape Coast.
Vandaag rijdt u ongeveer 160 km en geniet onderweg van het prachtige Afrikaanse land, en de fleurige mengelmoes van culturen.
Op de weg naar Elmina gebruikt u de lunch en bezoekt u het van oorsprong Portugees/Nederlands slavenfort St.George’s Castle, gelegen aan de zee.
Dit fort is een van de best bewaard gebleven Europese kastelen van West Afrika.

Washerwomen_Ghana2
elmina
IMG00031-20120328-1455
IMG00037-20120328-1508

Na de indrukwekkende rondleiding door Elmina rijdt u naar een resort, gebouwd in een natuurlijke omgeving aan het strand, waar het voor uzelf maar ook voor kinderen heerlijk zwemmen is. Geniet van de unieke sfeer van deze traditionele accommodatie, gecombineerd met het hedendaagse comfort. Kom even tot rust onder de schaduw van de kokospalmen.
Het vriendelijke en toegewijde team doet zijn uiterste best u een uitstekend en plezierig verblijf te bieden. U verblijft 2 dagen in een Beach Resort.

KoSA Beach Resort
img12b
img5s
img16s

Dag 3 : Kakum National Park, de krokodillenvijver en Cape Coast.
Na een vroeg ontbijt rijdt u vandaag naar Abrafo, waar Kakum National Park zich in het regenwoud bevindt. Hier gaat u de Canopywalk beleven.
Een sensationele voettocht over touwbruggen die gespannen zijn van boomtop naar boomtop. U wandelt op zo`n 40 meter hoogte tussen de bomen en daarna (of eerst) de forestwalk die u loopt in de tropische jungle.
Een prachtige voettocht met een gids van het park die u alles weet te vertellen over de bomen, bloemen en vele kruiden die de jungle rijk is.
Tussen de middag luncht u in een restaurant dat gelegen is boven een meer met hierin een hoeveelheid aan krokodillen.
Na de lunch kunt u zich ontspannen rondom of in het zwembad. Ook een bezoek aan Cape Coast staat op het programma.
De nacht verblijft u wederom in het Resort.

317px-Cape_Coast_downtown
4737835257_5d9c184f1c_b
pageleeg_clip_image018
IMG_5296 [800x600]

Dag 4 : Van Cape Coast naar Effiduase
Na het ontbijt rijdt u richting Kumasi. Tijdens deze tocht zult u gaandeweg de verschillen gaan zien tussen het drukke kustgebied en de binnenlanden van Ghana, het rode en mooie Afrika.
U overnacht in een Lodge in Effiduase een dorpje ten oosten van Kumasi.

2021827
img_6364
kumasi_market
IMG_5821 [800x600]

Dag 5 : Van Effiduase via Kumasi, tweede stad van Ghana, naar Nkoranza.
Als er tijd is kunt u de heilige berg “Prayer Mountain” beklimmen. Daarna rijdt u ongeveer 160 kilometer richting Nkoranza waar het Hand in Hand Community is gevestigd, welke is opgezet door een Nederlandse tropenarts. U maakt u een tour door Kumasi en bezoekt u het Manhyia Kings Palace..
Rijdend door het drukke Kumasi, kom je toch overal het traditionele Afrika tegen, misschien nog wel het meest op de Kejetia markt, de grootste en drukste markt van West-Afrika waar geen toeristische spullen worden verkocht maar wat echt een gewone dagelijkse markt is voor de inwoners van Kumasi, dus groente, vis en vlees maar ook potten en pannen, kleding, plasticwaren en allerhande kruiden, het is te veel om op te noemen.
U brengt de nacht door in een van de aantrekkelijke gastenverblijven op het terrein van Hand in Hand, waar u ook de maaltijd kunt gebruiken.

Dag 6 : Nkoranza en Boabeng.
In Hand in Hand, de unieke leefgemeenschap voor mensen met een beperking, verlaten kinderen en jongvolwassenen gaat u het ontbijt gebruiken. Vervolgens maakt u een tour door Hand in Hand met uiteraard een bezoek aan de werkplaats waar u, door de bewoners die uit heel Ghana komen, door hen zelfgemaakte sieraden kunt kopen. Daarnaast is een frisse duik in het zwembad mogelijk of kunt u heerlijk in de tuin een boek gaan lezen en genieten van de rust.Na de lunch gaat u naar Boabeng, waar u het Monkey Sanctuary, apenreservaat zult gaan bezoeken. Er wonen ongeveer 500 Mona apen en 200 zwart en witte apen. Dit zijn heilige en zeldzame dieren. Deze zijn niet tam, maar leven in een perfecte symbiose met de inwoners van Boabeng, ook hier geniet u zeker van al het wonderbare natuurschoon en de wel 200 jaar oude reusachtige bomen. U overnacht wederom in “Hand in Hand”.

Dag 7 : Van Nkoranza naar Mole.
Op weg naar Mole stopt u om de beroemde in 1930 ontdekte watervallen van Kintampo te bezoeken. U mag, mocht u dat willen, in badkleding onder de watervallen gaan staan (dit is onder begeleiding van een wacht). Het is een overweldigend gevoel, de kracht die van het water afkomt, een natuurgeweld. Deze weg voert u nog verder de binnenlanden van Ghana in. De lunch gebruikt u vandaag onderweg bij de locale bewoners. Onderweg bezoekt u het oudste islamitische bouwwerk van Ghana, de veertiende eeuwse Larabanga Moskee, één van de oudste Moskeeën van West Afrika en de oudste van Ghana

Larabanga_Mosqu
nipa 907
Village Country Life Africa Ghana West Africa Land
Mole_Game_Park_En

Mole National Park is één van de mooiste parken van Ghana, maar ook één van de fijnste plaatsen om na een zo enerverende reis even bij te komen.
Molepark heeft een restaurant waar u heerlijk kunt eten, een fijn zwembad en een platform met een zeer wijds uitzicht over de waterdrinkplaatsen van de olifanten, apen en de antilopen.
De avondmaaltijd gebruikt u aan het zwembad met schitterend uitzicht over het park en de waterdrinkplaatsen.
Overnachting in een van de royale en goed ingerichte huisjes/kamers van Mole Park.

ghana rondreis

Dag 8 : Safari.
Mole Park beslaat een gebied van bijna 5000 vierkante kilometer. Het park ontstond in 1958, en in 1971 werd het officieel als nationaal park aangemerkt.
Vandaag begint u, vóór het ontbijt, met een geweldige voetsafari door het savannelandschap.
`s morgens, in alle vroegte, komen hele kuddes bij de waterdrinkplaats om zich daar te wassen en te drinken, dus de beste kans om olifanten te zien is `s morgens. Ook een krokodil spot je hier en daar voor deze in het water verdwijnt.
Uiteraard doet u de voetsafari onder begeleiding van uw eigen gids maar ook van een gewapende gids van het Mole park, om samen de sporen te volgen van de olifanten, apen, antilopen, herten en buffels.
Om deze beesten ook in het echt op korte afstand zien is enorm spannend, maar er zijn nog zoveel andere diersoorten in het Mole Park, genoeg om u te verbazen.
Mocht een voetsafari niet uw ding zijn dan kunt u de safari ook gaan ervaren met een jeep. Na de tocht is de tijd voor een uitgebreid ontbijt in het restaurant en heerlijk relaxen bij of in het verkoelende water van het zwembad.
De lunch is vandaag ook in Mole maar let op de apen die, als je even niet kijkt, het eten van je bord pikken. Ook zult u zich vermaken met het kijken naar de vele dieren die in het wild om de gebouwen lopen. Of gewoon even niets, lekker zwemmen, wat drinken en ontspannen.

In de middag is er indien u wilt, de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het traditionele dorpje Mognori op 15 km van Mole park. In Mognori kunt u kennis maken met de bewoners van het dorp.
U kunt een kanotocht maken door de mangroven met de kans om krokodillen te spotten.
Het diner kunt u weer gebruiken in Mole Park, waarna u deze dag afsluit op het platform met uitzicht over de vallei en geniet van de ondergaande zon.
U overnacht wederom in een van de huisjes/kamers van Mole Park.

Dag 9 : Van Mole National Park naar Tamale.
Vanuit Mole rijdt u naar Tamale waar u 2 dagen zult verblijven in een prettige Lodge met airconditioning en zwembad.
In de omgeving van de Lodge bevinden zich diverse restaurantjes en barretjes.
De afstand naar het centrum van Tamale is circa 20 minuten rijden.

Dag 10 : Tamale en Malshegu.
In de ochtend heeft u een rondtoer door Tamale, waar u naar de markt gaat, het culturele centrum bezoekt en het drukke en gezellige centrum van Tamale bekijkt.
In de middag gaat u naar het dorpje Malshegu waar u een traditionele compound bezoekt. U zult daar een lokale maaltijd bereiden zoals fufu of banku, uiteraard met hulp van de compound bewoners. Deze maaltijd zal gezamenlijk worden gegeten.
Daarna heeft u een rondwandeling door het dorpje Malshegu, waar o.a. een bezoek zal worden gebracht aan de mattenmakerij, de pottenbakkerij en de she-butter maakster ( dit zijn soms andere beroepen, hangt er vanaf wie er in het dorp is).

Indien gewenst heeft U ook de mogelijkheid helemaal terug te gaan naar de natuur en u brengt één of twee nachten door in een compound, zonder europees toilet of douche.
Een unieke ervaring en beleving om meegemaakt te hebben bij deze zo vriendelijke en gastvrije mensen midden in de natuur, in the middle of nowhere.
Het Ghanese gastgezin of compound, uiteraard alleen als u dat zelf wilt ervaren, want de Lodge is er altijd voor u.

Dag 11 : Van Tamale naar Accra.
Uw laatste ontbijt alweer in de Lodge.
U reist vandaag met een comfortabel vliegtuig van Tamale naar Accra, waar u door onze pick-up service wordt opgewacht. Deze brengt u naar het dorp Kokrobite aan de Golf van Guinea.
U kunt de lunch aan het strand gebruiken met een adembenemend uitzicht over de lokale vissersboten en de zee, een van de mooiste plekjes van Ghana. Tijdens het diner hoort u het ruisen van de zee en ziet u de prachtige zonsondergang van het Afrikaanse land, u overnacht in een van de comfortabele huisjes op deze mooie locatie.
`S avonds kunt u genieten van locale live muziek en dans, dans mee met de locale dansers en voel het ritme van de drums die u meenemen in uw dromen, dit maakt het een avond om nooit te vergeten (alleen op vrijdag en zaterdag).

Dag 12 : Kokrobite.
Na het wakker worden door de geluiden van de zee, de vissers en de vogels.
Het is hier fijn vertoeven tussen de vele prachtige bloemen en bomen waaronder de kokosnootbomen, de vleermuizen en de vele soorten vogels en vlinders.
Een bezoek aan het strand geeft u gelegenheid tot een verfrissende duik in de golf van Guinea.
U kunt het ontbijt, de lunch of het diner gebruiken aan het strand met een adembenemend uitzicht over de lokale vissersboten en de zee, een van de mooiste plekjes van Ghana.

Onze pick-up service brengt u naar Kotoka airport vanwaar u weer naar uw thuisland terug vliegt.
Naar wij hopen het einde van een onvergetelijke reis.

Het vervoer tijdens de rondtour gebeurt met een 4×4 drive of een busje afhankelijk van het aantal personen.

Alle auto`s zijn voorzien van koelbox en airconditioning.

Deze getoonde reis is inclusief 10 dagen begeleidende gids, 8 dagen autohuur met chauffeur en brandstof, haal en brengservice Kotoka Airport, schoon drinkwater, alle entreegelden van de genoemde excursies en workshops, alle overnachtingen, in de compound in Malshegu bij Tamale 1 inlandse avondmaaltijd, terugreis van Tamale naar Accra met het vliegtuig en GGTO-Reisgarantie.

De rondreis is exclusief retourticket naar Ghana, maaltijden, visumkosten, vaccinatiekosten en reisverzekering.

Meer of minder personen en allerlei aanpassingen en uitbreidingen zijn natuurlijk mogelijk. Graag offreren wij een aangepaste reis.