Akwaaba,
Welkom op deze 19 daagse rondreis door Ghana.

Geniet alvast van de voorpret, door mee te lezen over een unieke rondtour in Ghana, een 19 daagse rondreis.
Deze rondreis kunnen wij voor u samenstellen voor:
€ 1.440,- per persoon bij deelname van 6 personen.
€ 1.682,- per persoon bij deelname van 5 personen.
€ 1.830,- per persoon bij deelname van 4 personen.
€ 2.290,- per persoon bij deelname van 3 personen.
€ 2.885,- per persoon bij deelname van 2 personen.
Meer of minder personen en allerlei aanpassingen en uitbreidingen zijn natuurlijk mogelijk.

 

Dag 1: Aankomst op vliegveld Kotoka te Accra.
Zodra u de douane door bent, wisselt u uw euro`s in voor cedis.
Onze ophaalservice brengt u naar een Lodge nabij het vliegveld in Accra.
De Lodge is een uitstekende plaats om bij te komen van de vermoeiende vliegreis

Apaade1
apaade2

Dag 2 : Accra.

`s Morgens wordt u opgepikt door onze auto met chauffeur en gids om een rondtoer te maken door de stad Accra.
U bezoekt interessante locaties zoals de markt, het gebied aan de kust en bekende Highlights.
Na de toer kunt u heerlijke relaxen in de lodge waar u ook kunt genieten van een heerlijke maaltijd en het zwembad.

#1060233
accra
accra3

Dag 3 : Van Accra richting Cape Coast.
Na het ontbijt pikt de huurauto met chauffeur en gids u op om op weg te gaan richting Cape Coast.
Vandaag rijdt u ongeveer 160 km en geniet onderweg van het prachtige Afrikaanse land, en de fleurige mengelmoes van culturen.
Op de weg naar Elmina gebruikt u de lunch en bezoekt u het van oorsprong Portugees/Nederlands slavenfort St.George’s Castle, gelegen aan de zee.
Dit fort is een van de best bewaard gebleven Europese kastelen van West Afrika.

tineke_clip_image076
elmina
IMG00031-20120328-1455
IMG00037-20120328-1508

Na de indrukwekkende rondleiding door Elmina rijdt u naar een resort, gebouwd in een natuurlijke omgeving aan het strand, waar het voor uzelf maar ook voor kinderen heerlijk zwemmen is. Geniet van de unieke sfeer van deze traditionele accommodatie, gecombineerd met het hedendaagse comfort. Kom even tot rust onder de schaduw van de kokospalmen.
Het vriendelijke en toegewijde team doet zijn uiterste best u een uitstekend en plezierig verblijf te bieden. U verblijft 2 dagen in een Beach Resort.

KoSA Beach Resort
img12b
img5s
img16s

Dag 4 : Kakum National Park, de krokodillenvijver en Cape Coast.
Na een vroeg ontbijt rijdt u vandaag naar Abrafo, waar Kakum National Park zich in het regenwoud bevindt. Hier gaat u de Canopywalk beleven.
Een sensationele voettocht over touwbruggen die gespannen zijn van boomtop naar boomtop. U wandelt op zo`n 40 meter hoogte tussen de bomen en daarna (of eerst) de forestwalk die u loopt in de tropische jungle.
Een prachtige voettocht met een gids van het park die u alles weet te vertellen over de bomen, bloemen en vele kruiden die de jungle rijk is.
Tussen de middag luncht u in een restaurant dat gelegen is boven een meer met hierin een hoeveelheid aan krokodillen.
Na de lunch kunt u zich ontspannen rondom of in het zwembad. Ook een bezoek aan Cape Coast staat op het programma.
De nacht verblijft u wederom in het Resort.

317px-Cape_Coast_downtown
4737835257_5d9c184f1c_b
pageleeg_clip_image018
IMG_5296 [800x600]

Dag 5 : Van Elmina naar Lake Bosumtwi.
U gebruikt het ontbijt in het resort en gaat dan op weg naar Lake Bosumtwi.
Tijdens deze tocht zult u gaandeweg de verschillen gaan zien tussen het drukke kustgebied en de binnenlanden van Ghana, het rode en mooie Afrika.
Lake Bosemtwi is het grootste natuurlijke meer in Ghana, ontstaan door een meteoriet inslag.
Na aankomst geniet u van het prachtige uitzicht over het meer en maakt u een kanotocht. U verblijft 1 nacht een prettige bungalow aan het meer.

IMG_5735_s
DSC00807s
P1030911
IMG_5744_s

Dag 6 : Lake Bosumtwi via Kumasi naar Effiduase.
Na het ontbijt gaat u naar Kumasi en maakt u een tour door deze bruisende en levendige stad en bezoekt u het Manhyia Kings Palace waar we een afspraak hebben gemaakt om kennis te mogen maken met de King.
Rijdend door het drukke Kumasi, kom je toch overal het traditionele Afrika tegen, misschien nog wel het meest op de Kejetia markt, de grootste en drukste markt van West-Afrika waar geen toeristische spullen worden verkocht maar wat echt een gewone dagelijkse markt is voor de inwoners van Kumasi, dus groente, vis en vlees maar ook potten en pannen, kleding, plasticwaren en allerhande kruiden, het is te veel om op te noemen. U rijdt door naar Effiduasewaar u verblijft in een prettige Lodge.

2021827
img_6364
kumasi_market
kumasi markt

Dag 7 : Van Effiduase naar Nkoranza.
Als u zin heeft kunt u de Prayer Mountain beklimmen, een heilige berg nabij Banko. Hierna rijdt u ongeveer 160 kilometer richting Nkoranza waar het Hand in Hand Community is gevestigd, welke is opgezet door een Nederlandse tropenarts.
U brengt de nacht door in een van de aantrekkelijke gastenverblijven op het terrein van Hand in Hand, waar u ook de maaltijd kunt gebruiken.

Dag 8 : Nkoranza en Boabeng.
In Hand in Hand, de unieke leefgemeenschap voor mensen met een beperking, verlaten kinderen en jongvolwassenen gaat u het ontbijt gebruiken. Vervolgens maakt u een tour door Hand in Hand met uiteraard een bezoek aan de werkplaats waar u, door de bewoners die uit heel Ghana komen, door hen zelfgemaakte sieraden kunt kopen. Daarnaast is een frisse duik in het zwembad mogelijk of kunt u heerlijk in de tuin een boek gaan lezen en genieten van de rust.Na de lunch gaat u naar Boabeng, waar u het Monkey Sanctuary, apenreservaat zult gaan bezoeken. Er wonen ongeveer 500 Mona apen en 200 zwart en witte apen. Dit zijn heilige en zeldzame dieren. Deze zijn niet tam, maar leven in een perfecte symbiose met de inwoners van Boabeng, ook hier geniet u zeker van al het wonderbare natuurschoon en de wel 200 jaar oude reusachtige bomen. U overnacht wederom in “Hand in Hand”.

Dag 9 : Van Nkoranza naar Mole National Park.
Op weg naar Mole stopt u om de beroemde in 1930 ontdekte watervallen van Kintampo te bezoeken. U mag, mocht u dat willen, in badkleding onder de watervallen gaan staan (dit is onder begeleiding van een wacht). Het is een overweldigend gevoel, de kracht die van het water afkomt, een natuurgeweld. In Buipe is het mogelijk om een boottochtje te maken op de Black Volta River. U overnacht in een hotel op het Mole National wildpark.

De rit naar Mole Park is ca 300 km en, afhankelijk van de staat van de weg, (deze is soms door regenval erg slecht) hangt het er van af hoe lang u er over doet.
Deze weg voert u nog verder de binnenlanden van Ghana in. De lunch gebruikt u vandaag onderweg bij de locale bewoners. Onderweg bezoekt u het oudste islamitische bouwwerk van Ghana, de veertiende eeuwse Larabanga Moskee, één van de oudste Moskeeën van West Afrika en de oudste van Ghana.

Larabanga_Mosqu
nipa 907
IMG-2063-768x493
Mole_Game_Park_En

Mole National Park is één van de mooiste parken van Ghana, maar ook één van de fijnste plaatsen om na een zo enerverende reis even bij te komen.
Molepark heeft een restaurant waar u heerlijk kunt eten, een fijn zwembad en een platform met een zeer wijds uitzicht over de waterdrinkplaatsen van de olifanten, apen en de antilopen.
De avondmaaltijd gebruikt u aan het zwembad met schitterend uitzicht over het park en de waterdrinkplaatsen.
Overnachting in een van de royale en goed ingerichte huisjes/kamers van Mole Park.

ghana rondreis

Dag 10 : Safari.
Mole Park beslaat een gebied van bijna 5000 vierkante kilometer. Het park ontstond in 1958, en in 1971 werd het officieel als nationaal park aangemerkt.
Vandaag begint u, vóór het ontbijt, met een geweldige voetsafari door het savannelandschap.
`s morgens, in alle vroegte, komen hele kuddes bij de waterdrinkplaats om zich daar te wassen en te drinken, dus de beste kans om olifanten te zien is `s morgens. Ook een krokodil spot je hier en daar voor deze in het water verdwijnt.
Uiteraard doet u de voetsafari onder begeleiding van uw eigen gids maar ook van een gewapende gids van het Mole park, om samen de sporen te volgen van de olifanten, apen, antilopen, herten en buffels.
Om deze beesten ook in het echt op korte afstand zien is enorm spannend, maar er zijn nog zoveel andere diersoorten in het Mole Park, genoeg om u te verbazen.
Mocht een voetsafari niet uw ding zijn dan kunt u de safari ook gaan ervaren met een jeep. Na de tocht is de tijd voor een uitgebreid ontbijt in het restaurant en heerlijk relaxen bij of in het verkoelende water van het zwembad.
De lunch is vandaag ook in Mole maar let op de apen die, als je even niet kijkt, het eten van je bord pikken. Ook zult u zich vermaken met het kijken naar de vele dieren die in het wild om de gebouwen lopen. Of gewoon even niets, lekker zwemmen, wat drinken en ontspannen.

In de middag is er indien u wilt, de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het traditionele dorpje Mognori op 15 km van Mole park. In Mognori kunt u kennis maken met de bewoners van het dorp.
U kunt een kanotocht maken door de mangroven met de kans om krokodillen te spotten.
Het diner kunt u weer gebruiken in Mole Park, waarna u deze dag afsluit op het platform met uitzicht over de vallei en geniet van de ondergaande zon.
U overnacht wederom in een van de huisjes/kamers van Mole Park.

Dag 11 : Van Mole National Park naar Tamale.
Alweer het laatste ontbijt van deze reis onderweg. Dit gebruikt u te Mole Park.
Vanuit Mole rijdt u naar Tamale. U verblijft in een Lodge nabij het centrum van de stad.
Deze Lodge heeft airconditioned kamers en een prettig zwembad.

Dag 12 :
Deze dag heeft u een rondtour door Tamale, waar u naar de markt gaat, naar het culturele centrum en het drukke en gezellige centrum van Tamale bekijkt. in de middag gaat u naar het dorpje Malshegu waar u naar een traditionele compound gaat, u gaat daar een locale maaltijd bereiden zoals fufu of banku, uiteraard met hulp van de compound bewoners. Deze maaltijd zal gezamenlijk worden gegeten. Daarna heeft u een rondwandeling door het dorpje Malshegu, waar o.a. een bezoek zal worden gebracht aan de mattenmakerij, de pottenbakkerij en de she-butter maakster.( dit zijn soms andere beroepen, hangt er vanaf wie er in het dorp is).

Indien gewenst heeft U ook de mogelijkheid helemaal terug te gaan naar de natuur en u brengt één of twee nachten door in een compound, zonder europees toilet of douche.
Een unieke ervaring en beleving om meegemaakt te hebben bij deze zo vriendelijke en gastvrije mensen midden in de natuur, in the middle of nowhere.
Het Ghanese gastgezin of compound, uiteraard alleen als u dat zelf wilt ervaren.

Dag 13: Van Tamale naar Bolgatanga.
Vandaag rijdt u verder naar het noorden richting Burkina Faso.
Na 170 km bereikt u Bolgatanga, de laatste grote stad voor de grens met Burkina Faso.
U overnacht in een hotel in Bolgatanga.

wulugu moskee

Dag 14: Bolgatanga en omstreken.
Deze dag is er een bezoek aan Wulugu vlak bij de grens met Burkina Faso waar zich de van modder en klei gemaakte Zayaa Mud Moskee bevindt.
Ook staat een bezoek aan het Pikworo Slave Camp in Paga op het programma waar misschien ook krokodillen te spotten zijn.

paga

Dag 15 : Van Bolgatanga via Tamale naar Kokrobite.
Na het ontbijt rijdt u naar het vliegveld in Tamale. De chauffeur neemt hier afscheid van u en rijdt terug naar Accra.
Vanuit Tamale vliegt u met een comfortabel vliegtuig naar Accra, waar u door onze pick-up service wordt opgewacht. Deze brengt u naar het dorp Kokrobite aan de Golf van Guinea.
U kunt de lunch aan het strand gebruiken met een adembenemend uitzicht over de lokale vissersboten en de zee, een van de mooiste plekjes van Ghana. Tijdens het diner hoort u het ruisen van de zee en ziet u de prachtige zonsondergang van het Afrikaanse land, u overnacht in een van de comfortabele huisjes op deze mooie locatie.
S`Avonds kunt u genieten van locale live muziek en dans, dans mee met de locale dansers en voel het ritme van de drums die u meenemen in uw dromen, dit maakt het een avond om nooit te vergeten.

Dag 16 t/m dag 18 : Kokrobite.
Na het wakker worden door de geluiden van de zee, de vissers en het besef, deze dagen hoeft er niets.
Het is hier fijn vertoeven tussen de vele prachtige bloemen en bomen waaronder de kokosnootbomen, de vleermuizen en de vele soorten vogels en vlinders.
Een bezoek aan het strand geeft u gelegenheid tot een verfrissende duik in de golf van Guinea.
U kunt het ontbijt, de lunch of het diner gebruiken aan het strand met een adembenemend uitzicht over de lokale vissersboten en de zee, een van de mooiste plekjes van Ghana.
Tijdens het diner hoort u het ruisen van de zee en ziet u de prachtige zonsondergang van het Afrikaanse land.
`S avonds kunt u genieten van locale live muziek en dans, dans mee met de locale dansers en voel het ritme van de drums die u meenemen in uw dromen, dit maakt het een avond om nooit te vergeten.

Dag 19 : Vandaag van Kokrobite naar Accra airport.
Uw laatste ontbijt in Ghana.
Op deze zo mooie locatie kunt u nog een lunch gebruiken. U heeft nog ruim de tijd om de zee in te duiken of te genieten van de zondagse rust.
Onze pick-up service brengt u naar Kotoka airport vanwaar u weer naar uw thuisland terug vliegt.
Naar wij hopen het einde van een onvergetelijke reis.

Het vervoer tijdens de rondtour gebeurt met een 4×4 drive of een busje afhankelijk van het aantal personen.
Alle auto`s zijn voorzien van koelbox en airconditioning.

Deze getoonde reis is inclusief 15 dagen begeleidende gids, 14 dagen autohuur met chauffeur en brandstof, haal en brengservice Kotoka Airport, schoon drinkwater, alle entreegelden van de genoemde excursies, alle overnachtingen, in de compound in Malshegu bij Tamale 1 inlandse avondmaaltijd, terugreis van Tamale naar Accra met het vliegtuig en GGTO-reisgarantie.

De rondreis is exclusief retourticket naar Ghana, maaltijden, visumkosten, vaccinatiekosten en reisverzekering.

Meer of minder personen en allerlei aanpassingen en uitbreidingen zijn natuurlijk mogelijk. Graag offreren wij een aangepaste reis.