“Ook dit is Ghana”.

Van 16 november 2017 t/m 7 december 2017 bezochten Toos en Henk hun dochter Rudy die op 2 locaties vrijwilligerswerk deed..

Zij gingen samen met Maurice de vriend van Rudy en Ruud, de vriend van Maurice.
Dochter Rudy deed vrijwilligerswerk in Swedru, ten noorden van Winneba en later in Wulugu, een plaats in het noorden van Ghana tussen Bolgatanga en Tamale.
Sommige gedeelten van de rondreis reed Rudy mee en bezocht ook diverse highlights van Ghana.

Helaas moesten Toos en Henk halverwege de reis afhaken wegens ziekte van Henk en zetten Ruud en Maurice de reis verder met gids Sylvester en chauffeur Sam voort.

Door een wegversperring van een vastgelopen vrachtwagen en ook doordat er 2 bruggen over de Black Volta River voor verkeer gesloten waren (ook dit is Ghana) kon de reis boven Kintampo niet volgens planning worden voortgezet maar moest er omgereden worden via Wa in het noordwesten van Ghana.

Deze omweg koste 600 extra kilometers en 2 dagen van de rondtoer maar werd perfect ingepast door gids Sylvester.

De tocht naar het noorden van Ghana gaf wel de mogelijkheid om speciale highlights te bezoeken zoals de Zayaa Mud Moskee nabij Wulugu en het Pikworo Slave Camp in Paga.
Er werd in totaal meer dan 3000 km met de 4-wheel drive gereden en nog eens 500 km gevlogen om weer in Accra terug te komen.

paga
wulugu moskee