“Gids Sylvester en chauffeur Samuel waren prettig en zeer betrouwbaar”

Marion en Lucas maakten een rondreis van 21 augustus t/m 8 september 2017 en bezochten tijdens de rondreis ook hun zoon die op dat moment coschap liep in een hospitaal in Berekum ten noorden van Kumasi.


Hieronder het verslag van Marion.

Het was een interessante reis en goed verzorgd. Alles klopte, het vervoer en de onderkomens. Gids Sylvester en chauffeur Samuel waren prettig en zeer betrouwbaar. Wij hebben ook genoten van hun uitleg over Ghana.
Erg interessant ook om de verschillen tussen noord en zuid te vernemen. Samuel kon Sylvester daarin mooi aanvullen.

Het was leuk om onze zoon te zien, te zien hoe hij zich in Ghana beweegt en contact heeft gelegd met Ghanezen. We zijn met onze zoon, zijn Ghanese vrienden en Sylvester en Samuel wat wezen drinken en eten.
Later is onze zoon nog met zijn kameraad naar Tamale gekomen. Mister Bob de kok heeft een prima maaltijd geserveerd voor ons en de jongens.

De rust en vrije middagen waren prettig, behoudens de middag in Buipe. De kanotocht ging niet door en verder is er niet veel te doen. Wel leerzaam om ook zo’n omgeving te zien en te ervaren.
Achteraf bezien had Buipe overgeslagen kunnen worden, zeker ook gezien dat Mole National Park slechts 1,5 u rijden van Buipe is en de kanotocht op de Voltarivier niet zo interessant is.
Sylvester en Samuel hebben de reis al vaker gemaakt met z’n twee├źn en enerzijds goed op elkaar ingespeeld, anderzijds daardoor geneigd wat snel door te rijden en programma onderdelen over te slaan (wel in overleg) als het even minder goed uitkomt. (markt in Kumasi vanwege de drukte) en waterval bij Kintampo vanwege de regen (wij hebben aangestuurd om wat te drinken en uurtje te wachten: na de stortbui toch de waterval gezien).
Maar alle lof voor het geheel. Wij hebben veel gezien, veel geleerd en van het geheel genoten. Programma was niet overladen en de rust gaf ons ook de gelegenheid om zelf lopend of met lokaal vervoer wat te ondernemen.

Wij vertellen enthousiast aan vrienden/kennissen/collega’s over onze reis en een aantal van hen heeft reeds aangegeven belangstelling te hebben, eventueel ook om mee te helpen op een project.

Marion