Deze goed geregelde reis was een prima overgang van het werken als vrijwilliger in Ghana naar de terugkeer in Nederland“.

Karin Sorbi maakte gebruik van een samengesteld reisprogramma.

December 2013

Aanleiding voor mijn reis naar Ghana was mijn dochter!
Malou heeft via Vrijwillig Wereldwijd bij Kidz Active een vrijwilligersproject op een school in Tamale gedaan. Om haar verhalen hierover beter te kunnen plaatsen hebben we samen besloten dat ik na afronding van haar project ook naar Tamale kom en we daar drie dagen verblijven en aansluitend nog een kleine week naar de kust reizen.

Mijn reis vanaf aankomst in Accra was volledig georganiseerd door Ghana Active: de ophaalservice van en naar het vliegveld, de binnenlandse vluchten Accra-Tamale, het verblijf in de Kidz Active Lodge en het onderkomen in Kokrobite Garden.

De Kidz Active Lodge is een prima uitvalsbasis voor het verkennen van Tamale, een bezoek aan school, aan het gastgezin evenals de compound, waar Malou heeft gelogeerd en nog veel meer. We werden hartelijk ontvangen en drie dagen goed verzorgd met heerlijk ontbijt en een smakelijke avondmaaltijd door de kok van de lodge, Ismael.
In Kokrobite heb ik vooral genoten van de oase die Kokrobite Garden vormt in de chaos van de omgeving. De eigenaren Caye en Franco zijn zeer gastvrij en behulpzaam en het eten is ook hier voortreffelijk.

Deze goed geregelde reis was een prima overgang van vrijwilligerswerk in Ghana naar de terugkeer in Nederland: mede door Malou’s ogen kunnen kijken naar de plekken waar zij van alles heeft beleefd en daarna aan de kust tijd nemen om verhalen te delen en te genieten van zee, mensen en Afrika! We kijken vol tevredenheid terug op deze reis…

Met dank aan Ghana Active, Yvonne en alle medewerkers, evenals aan Franco en Caye van Kokrobite Garden.
Karin Sorbi