“Na 50 jaar terug naar Accra.

Jolanda, Millie en Miet maakten een rondreis van 11 maart t/m 23 maart 2023.


In 1974 hebben de drie zussen voor een jaar in Accra, Ghana gewoond.
Nu, vijftig jaar later, hebben zij besloten om terug te keren naar Ghana en een rondreis te maken door het land.
Ze wilden herinneringen ophalen aan hun tijd daar en tegelijkertijd meer leren over de cultuur en de ontwikkelingen in Ghana sinds hun vertrek.
Het was voor hen een speciale reis waarin ze terugblikten op het verleden.

Na de reis kregen we dit berichtje:

Hallo Yvonne en John , we hebben het geweldig gehad. School bezoek, heel warm onthaal, ons huis uiteindelijk gevonden.
Ayikoo was super, Patries van Moon & Star een geweldige lieve gastvrouw. En de laatste 4 dagen relaxen ( was echt nodig) in Kokrobite. Heerlijk.


20230314_113702

Na 50 jaar terug naar Accra, waar we 1 jaar hebben gewoond.
Wat een geweldige reis.
Mede door Ghana Active een reis om nooit te vergeten.
Onze memory lane tour begon in Accra in de wijk Tesano.
Dat is de wijk waar we een jaar (1973) hebben gewoond.
Wat is er veel veranderd, de stad is ontploft, waardoor er veel groen verdwenen is.
Onze speurtocht naar het huis was er een met vele hindernissen. Lopend gezocht samen met Sylvester, onze gids. Maar niet gevonden. onze “ nieuwe vrienden” Sam en Johnsson, die ook in Apaade logde verbleven vertelden dat  “ons” huis vlakbij moest zijn. Zoeken, zoeken, zoeken….en op de laatste ochtend Accra, alsnog gevonden. Straatnaam was veranderd….en huis verwaarloosd, maar heel herkenbaar.

De tweede dag naar G I S, Ghana Iinternational school …..wat een herkenning weer. Ook zo hartelijk verwelkomd. En helemaal verbaasd dat we na 50 jaar weer terug waren.
Rondleiding gekregen en ons Special English klas stond er nog……zijn kantoren geworden.
De Hall , bibliotheek, ingang met kleine rotonde en hele oude boom, parkeerplaats allemaal nog aanwezig. Onze directrice toen, Mrs Acquah heeft een eigen vleugel vernoemd gekregen….. we waren Dressed for the occasion.

S ’middags weer terug gereden naar Tesano. En naar de sportsclub waar we heel veel gezwommen, getennist en gerelaxt hebben. Herinneringen zoals Fan ice, patat met azijn. En de duikplank. Jammer genoeg was deze weg. Verder was het nog exact hetzelfde.

We zijn zo blij dat we deze reis hebben kunnen maken met z’n drieën. En dankbaar dat Ghana Active zoveel voor ons heeft kunnen betekenen.
De gids en chauffeur waren top.

Veel liefs van Jo, Mil en Miet.

Na afloop van de reis werden wij van Ghana Active blij verrast met een pakket van Jolanda, Millie en Miet, met een lieve brief en cadeautjes.