” Afrikaans avontuur in plaats van carnaval”

Jenny maakte met zoon Kenneth en dochter Sterre een rondreis door zuid Ghana van 9 februari 2018 t/m 16 februari 2018.

Jenny schreef het volgende:

Afrikaans avontuur i.p.v. carnaval.

Samen met mijn kinderen van 16 en 18 hebben we een week lang een rondreis gemaakt door Zuid Ghana. De begeleiding door Sylvester(gids) en Samuel(uitstekende chauffeur) is ons erg goed bevallen. We hebben genoten van o.a. de savanne (dieren en klimpartijen),de jungle(en de touwbruggen), de rode aarde, de prachtige kleuren in kleding, de bijzondere kleurrijke kunst en gedetailleerd houtsnijwerk. Echter wat ons alle drie niet in de koude kleren is gaan zitten, is de schrijnende armoede daar en vaak de uitzichtloze situatie van veel mensen. Ook het verhaal over de slavernij in fort Elmina heeft indrukken achter gelaten.

Het maakt dat wij ons er zeer goed van bewust zijn, hoe bijzonder wij geboft hebben om hier geboren te worden; in het rijkste deel van de wereld.

Een ervaringrijke en indrukwekkende week dus, zeker de moeite waard!

IMG_1762
ShaiHillssignboard
unnamed

De reis ging van Accra naar Akosombo. Onderweg werd het Shai Hills Park bezocht. Van Akosombo naar Lake Bosumtwi voor bezoeken o.a. aan Kumasi.
Van Lake Bosumtwi naar Cape Coast voor bezoeken aan Elmina en Kakum National Park. De laatste dagen in Kokrobite om te relaxen aan zee.