“Door het coronavirus maar een halve rondreis gemaakt

Jasmijn, Raymond, Herman, Marion en Fleur zouden een rondreis maken van 14 maart t/m 25 maart 2020.


Enkele dagen voordat het Coronavirus zijn stempel drukte op de Nederlandse samenleving, besloten Herman, Marion, Fleur en Raymond toch naar Ghana te reizen om samen met Jasmijn, die al in Ghana was, een 12-daagse rondreis door Ghana te maken om dan gezamenlijk naar Nederland terug te keren.
Helaas liep niet alles zoals gewenst.
Halverwege de reis merkten ze dat de Ghanese bevolking met een afstandelijke houding naar die blanken keek. Ook bleek het terugvliegen naar Nederland op 25 Maart geen enkele garantie was.
Wij (Ghana Active) hebben ervoor gezorgd dat er een binnenlandse vlucht van Kumasi naar Accra geboekt kon worden en ze de resterende dagen in een familiehuis in Kokrobite konden verblijven.
Op eigen initiatief konden zij hun tickets naar Nederland op 25 maart omboeken naar een vlucht op 20 maart.
Op 21 maart om 06.00 uur in de ochtend landen zij veilig op Schiphol.
Het is jammer dat zij niet de gehele rondreis konden maken maar het is wel fijn dat ze heelhuids op tijd weer in Nederland waren


DSCN0305
WhatsApp Image 2020-03-16 at 12.34.17
WhatsApp Image 2020-03-16 at 12.34.17 (1)
WhatsApp Image 2020-03-16 at 12.33.35

Na terugkomst in Nederland ontvingen wij van Jasmijn het volgende mailtje.

Beste John en Yvonne,

Dank voor alle goede zorgen en het organiseren van de reis. Ondanks het eerder afbreken van de reis hebben we een goede en leuke impressie van Ghana gehad. Het was de juiste beslissing om eerder terug te gaan, we kregen zondag (zo’n 2 uur voordat de vlucht vertrok) een mail van de ambassade dat het luchtruim over 4 uur afgesloten zal worden. Het is bijna niet te bevatten hoeveel geluk we met het omboeken naar zondag gehad hebben. Fijn dat we er zonder al te veel kleerscheuren van af zijn gekomen.

Het contact met jullie en Sylvester hebben we als zeer prettig ervaren en daarvoor nogmaals hartelijk dank.

Groeten,

Jasmijn en de familie