“Drukke steden, kleine dorpjes en groene natuur, er was voor elk wat wils”.

Van 18 juli 2016 t/m 15 augustus 2016 heeft Charlotte Goovaerts vrijwilligerswerk in Tamale verricht.

De 3 weken voorafgaande aan het vrijwilligerswerk maakte Charlotte samen met haar ouders Danny en Marjan en zus Heleen een rondreis door Ghana.
De rondreis bestond uit 11 dagen rondreis, 3 dagen Malshegu en een week in een beachhouse in Elmina.
Na deze 3 weken vlogen ouders en zus terug naar België en vloog Charlotte van Accra naar Tamale voor vrijwilligerswerk in een ziekenhuis.

Hieronder het verslag en de foto’s van Charlotte.


 

In juli 2016 heb ik samen met mijn zus en ouders een reis gemaakt door Ghana met Ghana Active.
De begeleiding van Sylvester, als gids, en van Sammy, als chauffeur, was een echte meerwaarde aan de reis. Beiden deden ze stuk voor stuk hun best om aan onze wensen tegemoet te komen en onze eerste kennismaking met Ghana zo leuk mogelijk te maken.

Kakum National Park
S;avenfort in Ghana
Lake Bosumtwi
Lake Bosumtwei

Soms liet het logement wat te wensen over maar de dingen die we overdag bezochten en de authentieke manier waarop we Ghana leerden kennen, maakten veel goed. Drukke steden, kleine dorpjes en groene natuur, er was voor elk wat wils.
We eindigden onze rondreis met een bezoek aan Sylvester’s compound waar fufu maakten, Afrikaanser kon het niet!

Ghanes kinderen
Mole National Park
Dorpje in Malshegu

Voor mijn ouders was het ook leuk om Tamale te zien, de stad waar ik achteraf nog een maand vrijwilligerswerk heb gedaan met Vrijwillig Wereldwijd.
Na de rondreis genoten we nog enkele dagen van de rust aan zee, de ideale plaats om de vele indrukken te laten bezinken en een mooie afsluiter van ons avontuur!’

Charlotte Goovaerts