“Als je op 15 meter van 5 olifanten  staat in het Mole park, die later op de avond zelfs de struiken uit onze achtertuin  aten, is een onvergetelijke ervaring”.

Jenny Ruitenberg en Gerrit Lindenboom maakten met 4 andere gasten een rondtour door Ghana van 26 maart 2012 t/m 10 april 2012. 

De ervaringen met de mensen, guesthouses, projecten, en natuur en cultuur hebben een diepe indruk op ons gemaakt, waardoor we de verhalen en foto’s van onze dochter, die vrijwilligerswerk deed voor Vrijwilligers Wereldwijd, nog intenser/beter begrijpen.

Door de Ghanese gids en chauffeur, hoor en ervaar je Ghana heel direct, en voel je je meer gast dan westerse toerist. Deze jongens zijn zo trots op hun Ghana,en dat ervaar je elke dag. Zeker ook het eten in de compound van de familie van onze gids Silvester, en zijn verhalen over de gebruiken in de gewone Ghanese families vonden we erg mooi.De foto’s gaan over het indrukwellende oud-Hollandse fort Elmina en Kakum park.

Kids Active Lodge voelde als thuiskomen. Vooral door de goede “butler BOB”, een geweldige gastheer en kok.
Maar ook de medewerking van Hassan om onze dochter die Jarig was, en later ziek, enkele dagen door ons en Bob te laten vertroetelen vonden we erg fijn. Ook het voor ons verzorgen van drankjes ( bier, cola, frisetc, ) door Bob vonden we een heer dan perfecte service van Bob.
En tot slot , als je op 15 meter van 5 olifanten  staat in het Mole park, die later op de avond zelfs de struiken uit onze achtertuin  aten , is een onvergetelijke ervaring.
We hebben een onvergetelijke reis gemaakt die je wel een cultuurschok kunt noemen, waar we nog lang over napraten.

Jenny Ruitenberg en Gerrit Lindeboom